kondilomi i serklaz

Ovde možete postaviti pitanja koja su vezana za trudnoću

kondilomi i serklaz

Postod dana » Čet Jun 10, 2010 8:01 am

Postovani,molim za Vas savet,naime u 5. mesecu trudnoce su mi nadjeni kondilomi na grlicu i nesto spolja,dosta su sitni i nema ih puno.Kada sam otisla posle 20-ak dana na kontrolu i na dogovor za skidanje istih utvrdjeno je da mi se grlic skratio na1.5 cm sa tunelizacijom,hitno mi je uradjen serklaz i sa te strane je za sada sve u redu,ali kondilomi su jos uvek tu,nijh nismo skidali.Moje pitanje je da li da ih skidam,s obzirom da se oni sad sa grlica ne mogu skinuti i kako cu se poroditi s obzirom da postoji i najmanja sansa da se dete zarazi, a naravno htela bih to da izbegnem?Hvala unapred.
dana

Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 7:49 am

Re: kondilomi i serklaz

Postod dr Boba » Čet Jun 10, 2010 8:22 pm

Poštovana Dano,

Moja preporuka bi bila da se uradi PA test i ukoliko je potrebno imajući u vidu taj nalaz i biopsija. U trudnoći je moguće skidanje kondiloma i potrebno je da se uradi pre porođaja. Porazgovarajte sa Vašim ginekologom o daljem lečenju, ipak preko interneta je malo teško odgovoriti na Vaš specifičan slučaj. Ukoliko se kondilomi ne mogu odstraniti, Vaš ginekolog bi Vam mogao preporučiti porođaj carskim rezom.

Srdačno,
dr Boba
Korisnikov avatar
dr Boba

Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 8:10 pm

Re: kondilomi i serklaz

Postod dana » Pet Jun 11, 2010 7:48 am

Papa test je uradjen pre mesec i po dana,i nalaz je II grupa.Znam da je moguce skidati u trudnoci,ali ne znam da li bi smela opet pod opstu anesteziju,jer mi je i serklaz radjen pod opstom? I zanima me da li ste mislili da kad mi skine serklaz idem na skidanje kondiloma sa grlica?Hvala Vam puno na brzom odgovoru!
dana

Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 7:49 am

Povratak na Forum o trudnoći