dr Boba

Ovde možete postaviti pitanja koja su vezana za trudnoću

dr Boba

Postod mif » Pon Apr 12, 2010 8:06 pm

ja sam u 10 nedelji trudnoce. u 7 nedelji sam se dobro prehladila, mislim da je to bio virus, imala sam temperaturu (ne preko 38) 5 dana (ne konstantno, samo predvece). doktorka opste prakse je prepisala eritromicin, popila sam tri tablete, pojavilo se neko krvarenje i ginekolog mi je savetovao da ne pijem eritromicin, osim ako temperatura ne predje 40. interesuje me da li taj virus moze da utice na plod, negde sam procitala da moze? od tada koristim vaginalno utrogestan.
i jos jedno pitanje, imam autoimunu bolest stitne zlezde, niko nista ne kaze osim da to nije nista strasno "od toga se ne umire", a ja sam pomalo uplasena.
treba li raditi test toxoplasme obzirom da imamo mace (vakcinisano, nikada nije bilo napolju)? unapred hvala. :?:
mif

Pridružio se: Pon Apr 12, 2010 7:54 pm

Re: dr Boba

Postod dr Boba » Pon Apr 19, 2010 6:48 pm

Poštovana Mif,
ukoliko je bio virus, onda antibiotici i ovako ne bi pomogli.Inače eritromicin ne izaziva krvarenje, a siguran ne u trudnoći tako da oko toga ne bi trebalo da brinete. Takođe, teško je reći koji je virus bio u pitanju, međutim najverovatnije je da je obična prehlada i tako da i oko toga ne trebate da brinete.
Što se tiče štitne žlezde, najbolje je da se konsultujete sa endokrinologom jer je potrebno prvo da se urade analize kako bi se uvela terapija ako je potrebna.
Što se tiče testa na toxoplazmu, obavezno ga uradite.
Korisnikov avatar
dr Boba

Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 8:10 pm

Postod mif » Uto Apr 20, 2010 10:19 am

postovana dr. Boba,
puno Vam hvala na odgovoru! :)
mif

Pridružio se: Pon Apr 12, 2010 7:54 pm

Re: dr Boba

Postod Micy » Uto Jun 15, 2010 3:34 pm

Postovana doktorka,
poslednja menstruacija mi je bila 15.05.2010, a inace ciklus mi traje oko 38 dana. Jutros mi je bhcg bio 172, a po mojim proracunima ja sam u 5. nedelji trudnoce, pa sam se uplasila zbog nekog kraceg istrazivanja, jer sam pronasla da zene u 5. nedelji imaju mnogo vece vrednosti hcg-a od mene. Da li je to mozda znak da se plod ne razvija? Ovo mi je inace druga trudnoca, prvi put sam izgubila plod u 7. nedelji i radjena mi je kiretaza (18.01.2010.).
Unapred hvala
Micy

Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 3:27 pm

Povratak na Forum o trudnoći